ילד בכיין מה עושים?

בכי לא מוסבר של ילד הוא בכי המשקף מצוקה אותנטית מול סביבתו או בעולמו הפנימי

דקלה גורדאנה, סיוע והדרכה בהתמודדות עם מצוקה הורית מול ילד בכיין שלא פיתח עדיין מנגנון ויסות רגשי תואם לגילו

אם אתם חשים לעיתים אובדי עצות ואפילו חוסר אונים בהתמודדות עם ילד בכיין הדרכת הורים פרטנית יכולה לסייע לכם וחשוב אף יותר לסייע לילדכם בהתמודדות המשותפת.

אני מזמינה אתכם לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות, התקשרו 054-974-1480 או שלחו הודעה באמצעות טופס צור קשר באתר, אחזור אליכם בהקדם האפשרי.

הילד בכיין? מה עושים בשלבי הילדות המוקדמים כאשר הבכי הופך להיות התגובה הספונטנית המיידית של ילד שכבר רכש את השפה והוא פורץ בבכי בכל מצב של הצפה רגשית ותסכול.

ילד בכיין מה עושים?

אל תשאירו את הילד הבכיין שלכם לבד

למה הילד שלכם בכיין היא נקודה קצת פחות חשובה, מה שחשוב הוא לזכור כי הבכי של ילד הוא איתות מצוקה שיש להגיב אליו באופן מותאם בעיקר אם מנסים להמעיט ולשנות את סגנון תגובת הבכי הספונטנית של הילד למצוקותיו יהיו אשר יהיו.

גם בשלב בו אנו מצפים מהילד לתגובות מילוליות בתחילת רכישת השפה וכמובן לאחר שנרכשה השפה אנו פוגשים אפיזודות בכי או יבבה מהולה מילים והברות, המאותתות על מצוקה שהילד אינו יכול , יודע ו/או רוצה לבטא במילים.

יש להניח כי ילד בכיין הוא ילד שלמד מסביבתו האנושית (הורים, אחים, משפחה, מטפלת) כנראה כבר בינקותו, כי הוא יכול לקדם את האינטרסים שלו להשיג את מבוקשו ואף "לסדר" את העולם שמסביבו לפי צרכיו בעזרת אפיזודות הבכי שהוא נוקט בהן.

במקרים רבים ילדים המתקשים בהתמודדות עם ויסות רגשי בעיקר ברגעים של הצפה רגשית ותסכולים בגיל הילדות יחוו קשיי התנהגות וקשיים חברתיים בגילאים מאוחרים יותר.

האם אנו ההורים יכולים לתרום לשינוי תגובת הבכי על ידי יצירת דפוסי תגובה חדשים כלפיי הילד?

כן! אנו כהורים יכולים להיערך ולנקוט בצעדים יזומים על מנת לעזור לילדנו בהתמודדות עם מצוקותיו שגם אם לנו הן נראות קלות בשבילו הן יכולות להיות מאתגרות ואף לעורר משברים וסערות רגשיות אמיתיות.

ניתן לתכנן ולבנות מערכת תגובות הוריות שיובילו לשינוי התנהגות ולהתפתחות ויסות רגשי אצל ילד אשר סביר להניח למד להשיג באמצעות בכי את מבוקשו ומענה למילוי רצונותיו וצרכיו.

אנו חייבים להזכיר לעצמנו הילד שלנו ממשיך להיות מיוחד גם כאשר הוא בוכה במצוקתו, אשר לנו נראית כמצוקה מדומה!

לכן עלינו לבחור סגנון תגובה מתוך תשומת לב לייחודיותו של הילד ומאפייני הסביבה ההורית (אנחנו) והמשפחתית בה הוא מתפתח וגדל.

אין מתכון אחד של תגובות הוריות שמתאים להתמודדות עם כל ילד בכיין באשר הוא.

אז אם ילד בכיין מה עושים ומתי?

סביר להניח כי ילד בכיין כמו תינוק בכיין עדיין לא פיתח יכולות ויסות רגשי מתאימות לגילו, בעיקר במקרים בהם נקודת הפתיחה הייתה נטייה לתגובת בכי מוגברת בינקות.

הסביבה המשפחתית בה גדל הייתה אמורה לספק לו הזדמנויות להתמודדות עם תסכולים ולפתח מידה מינימלית של ויסות רגשי התואם את גילו.

לרכוש הרגלי תגובה אשר יאפשרו לו להתמודד בהצלחה בהתאם לגילו גם ברגעים של הצפה רגשית ותחושת משבר.

אנו יודעים כי לעיתים הצפה רגשית וחוסר ויסות רגשי יכול להפוך גם מבכיינות להתקפי זעם אצל ילדים (טנטרום).

אם אתם חשים אובדי עצות או חוסר אונים בהתמודדות עם ילד בכיין הדרכת הורים לגיל הרך יכולה לסייע לכם ולילדכם.

למידע נוסף, אני מזמינה אתכם לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות, פנו אלי בטלפון 054-974-1480 או שלחו הודעה באמצעות טופס צור קשר באתר, אחזור אליכם בהקדם האפשרי.

ילד בכיין מה עושים?
Scroll to Top
גלילה למעלה