התקפי זעם אצל ילדים (טנטרום)

ליווי והדרכת הורים להתמודדות עם התקפי זעם אצל ילדים בהתאם לגיל

יכול לאפשר גם להתקפי זעם אצל ילדים (טנטרום) לשמש כהזדמנות להתפתחות צמיחה ורכישת מיומנויות

אם אינכם בטוחים כי ההתנהגות שאתם פוגשים אצל ילדכם מוגדרת טנטרום (התקפי זעם), ואינכם מצליחים לסייע לילד להיחלץ ולמצוא דרכים אלטרנטיביות מקובלות, להמשיך ולפעול בסביבתו על מנת להשיג את מבוקשו כדאי לשקול להיעזר בייעוץ מקצועי.

אני מזמינה אתכם להדרכת הורים פרטנית או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות, פנו אלי בטלפון 054-974-1480 או שלחו הודעה באמצעות טופס צור קשר באתר, אחזור אליכם בהקדם האפשרי.

התקפי זעם אצל ילדים (טנטרום) הוא תופעה מוכרת ונפוצה, במידה מסוימת אף טבעית ונלווית למצבי תסכול בתהליך ההתפתחות הטבעי הצפוי.

במקרים רבים התקף זעם אצל תינוק בן שנה או התקפי זעם אצל ילדים בני שנתיים שאינם זוכים להתייחסות ולמענה הורי או סביבתי הולם במצב של טנטרום.

עלול להוביל להתקפי זעם אצל ילדים בני 9 ויותר ואף לקבע דפוס התנהגות זה גם לגיל הבגרות.

עלינו ההורים לזכור כי התקפי זעם אצל ילדים (טנטרום) בכל גיל הם ביטוי לרגעי מצוקה שבמקרים רבים גם הילד עצמו אינו מודע לגורם הישיר שלהם.

התקפי זעם אצל ילדים

מה זה טנטרום התקפי זעם אצל ילדים ואיך הוא נראה?

טנטרום היא ההגדרה המקצועית להתקף זעם, המתאר ביטויי התנהגות ווקאליים/מילוליים (בכי/צעקות) תנועתיים (נפנוף ידיים ורגליים) אשר מאופיינים בתוקפנות ואלימות כלפי הסביבה בהתאם לגיל.

התקף זעם אצל תינוק בן שנה יכול להתבטא בבכי בלתי נשלט, לעיתים עד עצירת נשימה, הוא מתפתל, מנופף בידיו ורגליו, מטיח את גופו ו/או את ראשו, תופס בחוזקה ולעיתים נושך ואפילו ינסה להכות בהורה.

התקף זעם בגיל שנתיים יכול להיות מלווה בזריקת חפצים, התנהגות אלימה כלפי הסביבה או השתטחות על הרצפה בבכי וצעקות ורקיעת רגליים וידיים ללא קשר נראה לתסכול מיידי כלשהו.

התקף זעם אצל ילדים גדולים יותר יכול להתבטא בתופעות רגרסיביות עם מאפיינים אגרסיביים מותאמים לגיל, תוקפנות מילולית, צעקות ואף אלימות כלפי הסביבה הדוממת והאנושית.

התקף זעם (טנטרום) בכל גיל הוא שלל ביטויי התנהגות בלתי מווסתים וחסרי מעצורים אשר לכאורה ולעיתים באמת ובתמים, אנו ההורים והסביבה, איננו מודעים אל הגורמים הישירים אשר מעוררים אותה ומתקשים להתמודד ולפייס אתה.

התקפי זעם אצל ילדים

התמודדות עם התקפי זעם אצל ילדים (טנטרום) כמנוף בתהליכי ההתפתחות הרצויים

מקובל להניח כי הסיבות להתקפי זעם (טנטרום) הם מצבי תסכול המלווים את השלב ההתפתחותי בו הילד מתחיל להבחין ולזהות את ההבדל בינו לבין מה ומי שאינו הוא עצמו.

כבר בשלבי ינקות מוקדמים פוגש הילד מצבי תסכול שיכולים להיגרם מגורמים הקשורים לתזונה והטיפול ההורי בכלל.

בשלב הבא הילד מזהה גבולות פיזיים וגבולות שליטה ופוגש אתגרים ומגבלות שלעיתים אינם מובנים לו ולעיתים אינם מקובלים עליו.

זהו שלב טבעי שיכול להגיע אי שם בסביבות גיל שנתיים אשר מקובל גם להגדירו כיום כשלב ההתבגרות הראשונית כאשר הילד עבר תהליכי התפתחות מהירים יחסית יחד עם רכישת השפה.

גיל זה מכונה באנגלית Terrible Twos (גיל שנתיים הנורא) מתוך חווית ההורים והסביבה את התהליך בו הילד חוקר ולומד להכיר את מקומו בסביבה החברתית ומנסה "להשתלט" עליה בהתאם לגבולות שהוא מזהה.

ידוע כי בגיל זה התקפי זעם הם תופעה כמעט טבעית ואפילו רצוייה על מנת לאפשר לילד לבנות את מפת העולם החברתי שסביבו ולמקם עצמו בתוכה.

תגובת ההורים, הגדרת הגבולות במרחב המשפחתי, ההתמודדות ומאפייני הליווי של ההורים את הילד ברגעי מצוקה אלו אותם הוא חווה יכולים לספק לילד את המדרגה הטבעית הנחוצה להמשך התפתחותו, צמיחתו והפסקת התנהגותו הלא מותאמת.

נדגיש כי בניית מערך תגובות ותהליכי התמודדות מתאימים לגיל הילד.

לצד בנייה והצבת גבולות ברורים בהם יכול הילד לפעול ולהתפתח יכולים לסייע ולהקל על הילד באתגרים הטבעיים הניצבים בפניו.

כאשר מדובר בילדים בעלי קשיים התפתחותיים ו/או התנהגותיים אחרים מקבלת "ההתארגנות" ההורית להתמודדות עם התקפי זעם אצל ילדים משנה חשיבות.

לפרטים נוספים וייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות, פנו אלי בטלפון 054-974-1480 או שלחו הודעה באמצעות טופס צור קשר באתר, אשמח לשמוע מכם.

Scroll to Top
גלילה למעלה